To Facebook απηύθυνε έκκληση για δωρεές οι οποίες προορίζονται για τους σεισμόπληκτους του Νεπάλ και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει έως δύο εκατομμύρια δολάρια ώστε να συμπληρώσει το ποσό των συνεισφορών των χρηστών του Διαδικτύου.

«Ο κόσμος εκφράζει την επιθυμία να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του σεισμού που έπληξε τους πολίτες του Νεπάλ, της Ινδίας και του Μπανγκλαντές», ανακοίνωσε η διεύθυνση του Facebook.

Χθες, το Facebook είχε ενημερώσει τους χρήστες του για την εμφάνιση ενός μηνύματος που τους καλούσε να κάνουν δωρεά στην μη κυβερνητική οργάνωση International Medical Corps, η οποία έχει στείλει ομάδες διάσωσης στην πληγείσα περιοχή.

Το Facebook ενεργοποίησε επίσης ένα σύστημα συναγερμού, το «Safety Check», που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της καταστροφής να ειδοποιούν φίλους και συγγενείς για την κατάστασή τους.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο που τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα αυτό στο Νεπάλ, όπως και σε ορισμένες περιοχές του Μπανγκλαντές, της Ινδίας και του Μπουτάν, «εκατομμύρια άνθρωποι ειδοποίησαν ότι είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ δεκάδες εκατομμύρια είπαν ότι κάποιος τον οποίο γνωρίζουν είναι καλά στην υγεία του».

«Σε περιόδους κρίσης, είδαμε ανθρώπους να στρέφονται στο Facebook για να μάθουν τι συνέβη, να μοιραστούν εμπειρίες τους, να προσφέρουν στήριξη και να υποστηριχθούν», αναφέρει η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.