Η Ford ανακοίνωσε μία πρωτότυπη διαδραστική εγκατάσταση που δημιούργησε με το Salone del Mobile και θα εκτίθεται στο Μιλάνο.

Η «Favilla, to Every Light a Voice» διερευνά την επιστήμη του φωτός μέσα από μία στερεοσκοπική, τρισδιάστατη εμπειρία που υπογραμμίζει τον τρόπο που «κινείται» το φως, το πώς γίνεται αντιληπτό από το μάτι και πώς επιτρέπει στον άνθρωπο να ανακαλύπτει νέα σχήματα. Favilla σημαίνει «σπίθα» στα Ιταλικά και η εγκατάσταση φέρει την υπογραφή του Attilio Stocchi, ενός αρχιτέκτονα γνωστού από τις προηγούμενες εκθέσεις του Salone del Mobile, arbour (Cuorebosco) και Skybook (librocielo).

«Μέσα από αυτή την εγκατάσταση, οι επισκέπτες βιώνουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία εξερεύνησης που εκφράζει άριστα τη φιλοσοφία της Ford ότι η σχεδίαση είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι «ενορχηστρωμένο» γύρω από τον πελάτη», δήλωσε ο Moray Callum, vice president of Design της Ford.

Το 2015 θα είναι το Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογιών Βασισμένων στο Φως. Η τρισδιάστατη «Favilla» ξεδιπλώνεται μέσα σε δυο μεγάλους χώρους που παίζουν με τις αισθήσεις, αναδεικνύοντας τις αντανακλάσεις του εκθαμβωτικού φωτός, με όλο αυτό να δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο εσωτερικό μιας σφαίρας. Οι επισκέπτες θα ζήσουν επίσης μια διαδραστική εμπειρία αποδόμησης του αντικειμένου, που θα επιβεβαιώσει πώς με την καινοτομία Ford βελτιώνεται η εμπειρία των καταναλωτών.

Η δέσμευση στη σχεδιαστική και τεχνολογική καινοτομία έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για τη Ford τα τελευταία χρόνια πέραν του χώρου του αυτοκινήτου. Η εταιρία έχει παρουσιάσει παλιότερα συλλογές lifestyle στην παγκοσμίως κορυφαία έκθεση σχεδίασης επίπλου και φέτος θα δούμε εκθέματα που υπογράφουν οι παγκόσμιες σχεδιαστικές ομάδες της Ford.

Στο Salone del Mobile, η Ford θα διοργανώσει επίσης συζήτηση με θέμα τις μελλοντικές σχεδιαστικές τάσεις. Η αναφορά 2015 Ford Trend Report αναγνώρισε το «Δούναι και Λαβείν της Ιδιωτικότητας» («The Give and Take of Privacy») σαν μία ανταλλαγή ανάμεσα στις πληροφορίες που οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να μοιραστούν και τα οφέλη που λαμβάνουν. Θα συζητηθεί η ιδιωτικότητα και ο ρόλος του χώρου (κυβερνοχώρος, στερεοσκοπικός, ψηφιακός, φυσικός) στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της στην καινοτομία, η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε το Ford Smart Mobility, ένα σχέδιο της εταιρίας να υποστηρίξει την καινοτομία στους τομείς συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών και μεγάλων δεδομένων.

Η εταιρία αποκάλυψε επίσης το νέο Ford GT, ένα διθέσιο coupe που προβάλλει την καινοτομία μέσα από τις επιδόσεις. Το νέο υπεραυτοκίνητο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα ακόμα έκθεμα της Ford στο Salone.

Η «Favilla, to Every Light a Voice» θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 14-19 Απριλίου στην Piazza San Fedele, στο Μιλάνο.