Παρά τον πανικό που έχει γίνει, το Apple Watch δεν έχει λάβει και τις καλύτερες κριτικές.

Κατά σχεδόν γενική ομολογία, οι περισσότεροι ειδικοί το χαρακτήρισαν πολύ ωραίο, ωστόσο όχι κάτι που θα χρειαζόταν να αγοράσει κάποιος.

Ουσιαστικά, λένε, η Apple δεν κατάφερε να μας εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάζεται κανείς ένα έξυπνο ρολόι.

Όμως μπορούμε να κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν και να συμπεράνουμε ότι η εταιρεία δε χρειάζεται να ανησυχεί και τόσο πολύ.

Εξ άλλου, για όλα τα προϊόντα πρώτης γενιάς της Apple τέθηκε το ίδιο ερώτημα: Τί κάνει;

Για το πρώτο iPod, τα περιοδικά τεχνολογίας έγραφαν ότι η Apple ακολουθεί τη Sony στα καταναλωτικά προϊόντα ηλεκτρονικής και μάλιστα ότι η Apple δε διαθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία όσο η Sony. Μάλιστα, τόνιζαν ότι τα νέα καταναλωτικά προϊόντα αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνα.

Όταν βγήκε το πρώτο iPhone έγραφαν ότι το πληκτρολόγιο δεν είναι τόσο καλό στην αυτόματη διόρθωση και ουσιαστικά οι περισσότεροι συμφωνούσαν ότι το νέο BlackBerry «τα σπαγε». Επίσης, έγραφαν ότι είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο στον κόσμο και θεωρούσαν ότι δε θα έχει απήχηση στους εταιρικούς πελάτες.

Για το πρώτο iPad έλεγαν ότι ουσιαστικά επρόκειτο για ένα υπερμεγέθες iPod Touch. Και όσο ο Στιβ Τζομπς και η ομάδα του μιλούσαν για «τομή» και για κάτι «μαγικό», οι ειδικοί μιλούσαν για κάτι που δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Τα περιοδικά τεχνολογίας έγραφαν ότι από την Apple περίμεναν μία ταμπλέτα που θα ήταν τελείως διαφορετική, κάτι που δεν είχαν δει ποτέ ως τότε.

Και ενώ έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για το Apple Watch και οι κριτικές δεν είναι τόσο καλές, μάλλον είναι προτιμότερο να περιμένουμε μήπως τελικά εντυπωσιαστούμε και από αυτό το νέο προϊόν της Apple.