Η Nissan παρέχει τη μοναδική τεχνολογία του Around View Monitor (AVM) στον Οργανισμό Ωκεανογραφίας – Γεωλογίας και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας, στη βάση ενός κοινού σχεδίου ανάπτυξης που αναμένεται να βοηθήσει στην αποκάλυψη των «μυστικών» που κρύβουν οι ωκεανοί.

Το όλο εγχείρημα, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα του συγκεκριμένου οργανισμού στην προσπάθεια εξερεύνησης των θαλασσών, σε συνεργασία και με τηλεκατευθυνόμενα οχήματα – βαθυσκάφη (ROVs).

Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία AVM της Nissan, οι χειριστές των ρομποτικών οχημάτων θα μπορούν να αποφύγουν τα εμπόδια και τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες εργασίας στα μεγάλα βάθη των ωκεανών, προκειμένου να επιτύχουν το έργο τους πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo σύστημα AVM, είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες της ιαπωνικής φίρμας και στο κομμάτι της αυτόνομης κίνησης οχημάτων, κάτι που αναμένεται να λανσάρει εμπορικά το 2020. Το AVM έκανε το ντεμπούτο του σε αυτοκίνητο της Nissan το 2007. To συγκεκριμένο σύστημα παρέχει μια εικόνα 360 μοιρών του αυτοκινήτου με άποψη από ψηλά.

Η τεχνολογία αυτή βοηθά τους οδηγούς να επιβεβαιώσουν με ακρίβεια τη θέση του οχήματος σε σχέση με τους χώρους στάθμευσης που έχουν επιλέξει, πραγματοποιώντας με ευκολία και ασφάλεια τους σχετικούς ελιγμούς. Το 2011 η Nissan πρόσθεσε στα μοντέλα που διαθέτουν AVM και το Σύστημα Ανίχνευσης Κινούμενων Εμποδίων (Moving Object Detection), ενώ συνεχίζει να αναπτύσσει και άλλες συναφείς τεχνολογίες ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας AVM της Nissan στη μελέτη των ωκεανών, δείτε το βίντεο…