Είναι η πιο διάσημη διάβαση πεζών στον κόσμο. Η διάβαση που βρίσκεται έξω από τα περίφημα στούντιο μουσικής Abbey Road studios, την πόρτα των οποίων έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα μουσικής τα τελευταία 80 χρόνια.

Πέρα όμως από τη διάσημη διάβαση-εξώφυλλο δίσκου των Beattles, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 500.000 άνθρωποι, το κοινό δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δει τι συμβαίνει μέσα στα στούντιο.

Οι πόρτες παραμένουν κλειστές σε όσους δε βρίσκονται εκεί για να ηχογραφήσουν από το 1931.

Αυτό τουλάχιστον ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς χάρη σε μια νέα συνεργασία με τη Google, το κοινό έχει πια την ευκαιρία να δει… τι υπάρχει πίσω από την πόρτα.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία μιας νέας εφαρμογής, που ονομάζεται «Inside Abbey Road». Χάρη στην εφαρμογή αυτή, οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό, διαδραστικό και εξαιρετικά λεπτομερές, εικονικό «ταξίδι» μέσα στους χώρους των Abbey Road studios.

Η εικονική περιήγηση στους εσωτερικούς χώρους θα θυμίσει στους χρήστες τις λειτουργίες του Google Street View, αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ωστόσο η εφαρμογή διαθέτει μια σειρά από υπηρεσίες με πλούσιο περιεχόμενο (φωτογραφίες, πληροφορίες και βίντεο) για την ιστορία των στούντιο και των μουσικών που έχουν περάσει τις πόρτες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: insideabbeyroad.withgoogle.com.