Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να γνωρίσει κανείς το ιδανικό του ταίρι είναι το… «προξενιό» μέσω κοινών φίλων.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την έμπνευση για τη μεταφορά της πραγματικότητάς αυτής στο… διαδικτυακό κόσμο και οδήγησε στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής, που ακούει στο όνομα «Hitch».

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να «κάνουν προξενιό» σε δύο φίλους τους από το Facebook.

Πήρε το όνομά της από τη γνωστή ταινία με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ, ένα «γκουρού» των σχέσεων, ο οποίος βοηθά τους singles να ξεπερνούν τα όποια «κολλήματα» ή προβλήματα αντιμετωπίζουν και τελικά να βρίσκουν τον έρωτα της ζωής τους. Ο ιδρυτής και εμπνευστής της ιδέας της συγκεκριμένης εφαρμογής, Anton Gu, είχε μια παρόμοια εμπειρία ένα βράδυ, όταν γνώρισε μια κοπέλα όμως ντράπηκε να ζητήσει το τηλέφωνό της από τους φίλους του.

«Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένα βράδυ που ήμουν έξω με τους φίλους μου συνάντησα μια κοπέλα την οποία δεν είχα γνωρίσει ποτέ ξανά. Ήταν μια φίλη ενός φίλου. Δεν έμεινε πολύ στο μέρος που ήμασταν και έτσι δεν είχα την ευκαιρία να της μιλήσω. Την επόμενη μέρα καθόμουν στο σπίτι, προσπαθώντας να σκεφτώ ένα τρόπο για να έρθω σε επαφή μαζί της» είπε ο ίδιος μιλώντας στη MailOnline και συνέχισε: «Έψαξα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κάποια εφαρμογή που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να με βοηθήσει στον τρόπο που θα μπορούσα να την πλησιάσω. Έτσι φτιάξαμε αυτήν την εφαρμογή».

Από εκείνο το βράδυ ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει χρησιμοποιήσει το «πνευματικό παιδί» του για να βελτιώσει την ερωτική του ζωή. Την εποχή που κυκλοφόρησε η εφαρμογή εκείνη η κοπέλα είχε ήδη γνωρίσει κάποιον άλλον, όμως ένας φίλος μου με σύστησε σε κάποια άλλη και… αποδείχτηκε φανταστική. Είμαστε ζευγάρι τώρα».

Οι «προξενήτρες» κάνουν log in στο Facebook και επιλέγουν δύο φίλους τους, που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να γνωριστούν και τους στέλνουν ένα μήνυμα εξηγώντας για ποιο λόγο νομίζουν ότι ταιριάζουν.

Η εφαρμογή Hitch διατίθεται σε 50 χώρες και μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 2.000 «hitches», σημειώνει το άρθρο.

Ο Anton ανέφερε ακόμη, ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες προξενήτρες από τους άντρες. «Είναι μια κυρία στο Τέξας, η οποία έχει ταιριάξει 14 ζευγάρια. Είναι πολύ καλή σε αυτό το ρόλο!».