Οι απαγορεύσεις υπάρχουν και δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων βλέπουμε να αποκτούν και παράλογες μορφές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κυβέρνησης του Κουβέιτ που έλαβε πρόσφατα μια απόφαση που δεν εξηγείται με λογικά επιχειρήματα… Τα υπουργεία Πληροφοριών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσαν την απαγόρευση χρήσης των DSLR μηχανών σε δημόσιους χώρους. Όχι όλων των φωτογραφικών μηχανών αλλά μόνο των DSLR!

Μόνο οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερς θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν DSLR σε δημόσιους χώρους ενώ οι compact μηχανές επιτρέπονται, όπως επίσης επιτρέπονται και οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων… Βέβαια αυτό σημαίνει ότι οι αρχές θα πρέπει να κάνουν ειδικά μαθήματα πάνω στα μοντέλα γιατί υπάρχουν κάμερες που μοιάζουν με DSLR και δεν είναι όπως και το αντίστροφο. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Πηγή: ubergizmo

DSLR με απλά λόγια, σημαίνει ψηφιακή μηχανή με σκόπευση μέσω του φωτογραφικού φακού και καθρέφτη. Εκεί λοιπόν που διαφέρουν από τις ψηφιακές κόμπακτ (αφού και σε εκείνες η εικόνα έρχεται από το φακό) είναι πως το σύστημα σκόπευσης είναι καθαρά οπτικό και μοιάζει στη λειτουργία του με το περισκόπιο.