Καθώς η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της νέο προϊόν μετά από 5 χρόνια, η εταιρεία αναλύσεων Cantor Fitzgerald προβλέπει ότι η φίρμα με σήμα το δαγκωμένο μήλο θα ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία το 1 τρισ. δολάρια, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι συζητήσεις για τη δυνατότητα της Apple να γίνει εταιρεία αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων, ξεκίνησαν το Φεβρουάριο, όταν οι μετοχές της ξεπέρασαν τα 700 δισ. Σήμερα η τιμή της μίας μετοχής διαμορφώνεται στα 127 δολάρια, διαμορφώνοντας τη συνολική αξία της εταιρείας σε 744 δισ.

Οι εκτιμήσεις που τη θέλουν να ξεπερνά το φράγμα του 1 τρισ. δεν βασίζονται μόνο στο λανσάρισμα του Apple Watch. Ο αναλυτής Brian White της Cantor, είναι ακόμη αισιόδοξος για τις πωλήσεις του iPhone στην Κίνα, το οποίο όπως λέει είναι έτοιμο να επωφεληθεί από ένα νέο κύκλο αναβαθμίσεων μετά την επέκταση του δικτύου 4G, καθώς και τους νέους τομείς αγοράς όπως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Έτσι, ο ίδιος πιστεύει ότι η Apple θα συνεχίσει να επιστρέφει ρευστό στους μετόχους, και μάλιστα όλο και περισσότερο τους επόμενους μήνες.