Η Google αναζητά νέους εφευρέτες, εξερευνητές κα επιστήμονες, που οραματίζονται να αλλάξουν τον κόσμο, προσκαλώντας τους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω διαδικτύου στο ετήσιο Google Science Fair.

Μαθητές ηλικίας 13-18 ετών καλούνται να υποβάλλουν τις ιδέες τους, γύρω από δύο θεματικές ενότητες: α) «It’s your turn to change the world» (Είναι η δική σου ώρα για να αλλάξεις τον κόσμο) και β) «What will you try?» (Τι θα δοκιμάσεις;).

Προηγούμενες συμμετοχές περιλάμβαναν προτάσεις όπως για παράδειγμα: ο φακός που λειτουργεί με τη θερμότητα του σώματος, φορετοί αισθητήρες για ηλικιωμένους ανθρώπους και ιπτάμενα ρομπότ εμπνευσμένα από… μύγες.

Η Google ενθαρρύνει τους νεαρούς εφευρέτες από όλους τους επιστημονικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της βιολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών και στην ανθρωπολογίας, να δηλώσουν συμμετοχή στην έκθεση, η οποία «τρέχει» από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαΐου.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν υποτροφίες 100.000 δολαρίων και επιχορηγήσεις από το Scientific American και τη Google, μια συμμετοχή με την αποστολή του National Geographic στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της LEGO στη Δανία και μια ξενάγηση στο νέο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic.

Οι φιναλίστ θα ταξιδέψουν στο Mountain View Googleplex Campus της Google στις 21 Σεπτεμβρίου για την τελική εκδήλωση.

Την περασμένη χρονιά η Google δέχτηκε αιτήσεις από περισσότερες από 90 χώρες.

Οι περσινοί νικητές του μεγάλου βραβείου ήταν τρία κορίτσια 16 ετών και οι τρεις. Οι Ciara Judge, Émer Hickey και Sophie Healy-Thow ερεύνησαν τη χρήση των βακτηρίων diazotroph για την ενίσχυση και ανάπτυξη των καλλιεργειών δημητριακών με σκοπό την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ.