Σήμερα η Nokia αποκάλυψε επίσημα το νέο κινητό Nokia X2-01 το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τους πρώτους μήνες του 2011.

Το X2-01 μας έρχεται με το «επαρκές» πληκτρολόγιο QWERTY γι αυτούς που δεν μπορούν να πληκτρολογήσουν γρήγορα με το συμβατικό πληκτρολόγιο που έχει η πλειονότητα των κινητών στην αγορά.

Ταυτόχρονα, τα καθημερινά updates του Facebook προσαρμόζονται απόλυτα στην οθόνη του νέου κινητού και ο ίδιος ο χρήστης μπορεί μέσω του X2-01 να ανανεώσει το προφίλ του και τις φωτογραφίες του χωρίς δυσκολία.

Φυσικά το νέο μοντέλο, όπως όλη η σειρά X της Nokia δίνει ιδιαίτερη βάση στη μουσική. Το ραδιόφωνο και το σύστημα OVI της εταιρίας παρέχουν στους καταναλωτές μια τεράστια ποικιλία τραγουδιών.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητού, έχουμε QVGA οθόνη 2.4 ιντσών και κάμερα VGA στη πίσω πλευρά. Η συσκευή υποστηρίζει κάρτες μνήμης μέχρι 8GB και σύστημα GPRS.

Στα αρνητικά καταλογίζουμε την ανυπαρξία WiFi, πράγμα που αποζημιώνει στον καταναλωτή η φθηνή τιμή του κινητού.  Το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει 80 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Ακόμη, σήμερα η Nokia ανακοίνωσε επίσημα το Nokia C2-01, που είναι το φθηνότερο κινητό τρίτης γενιάς στο κόσμο. Προφανώς η εταιρία αντιλαμβάνεται το χτύπημα της οικονομικής κρίσης και επιλέγει τις κατώτερες δυνατές τιμές ώστε να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές.