Η Apple είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο ξεπερνώντας κατά 260 δισ. δολάρια την αντίπαλη Microsoft και κατά 300 δισ. δολάρια το γίγαντα του διαδικτύου, την εταιρεία που διαχειρίζεται τη μηχανή αναζήτησης, Google.

Η κεφαλαιοποίηση της Apple είναι κατά 185 δισ. δολάρια υψηλότερη από τη συνολική αξία και των 20 εταιρειών που απαρτίζουν το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο επενδυτής-θρύλος, Carl Icahn, υποστηρίζει ότι η αξία της εταιρείας θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια.
Όπως λέει ο επενδυτής, ο οποίος κατέχει μετοχές της Apple, μία επιστολή της διοίκησης της επιχείρησης έλεγε ότι η τιμή της μετοχής θα φτάσει τα 203 δολάρια.

Η τιμή αυτή είναι κατά 80% ακριβότερη από την τρέχουσα αξία της Apple. Σε αυτά τα επίπεδα, η εταιρεία όντως θα αξίζει πάνω από 1 τρισ. δολάρια, ακόμη και αν η Apple προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών, όπως εκτιμά ο Carl Icahn, ώστε να δώσει ώθηση στην τιμή.

Ο Brian White της Cantor Fitzgerald εκτιμά ότι η τιμή της μετοχής της Apple θα φτάσει τα 143 δολάρια, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφωθεί κάτω από το 1 τρισ., στα 840 δισ. δολάρια.
Όμως παλαιότερα υπήρχαν πολλοί επενδυτές που πίστευαν ότι είτε η Microsoft είτε η Cisco θα χτυπούσαν το όριο του 1 τρισ. δολαρίων.

Έχουν περάσει 15 χρόνια και ακόμη περιμένουμε να γίνει. Όμως αυτή τη στιγμή, η Cisco αξίζει «μόνο» 135 δισ. δολάρια – πολύ κάτω από το ταβάνι των 550 δισ. δολαρίων.

Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε την Κίνα. Φαίνεται αναπόφευκτο ότι η πρώτη εταιρεία της οποίας η αξία θα ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια θα προέλθει κατά πάσα πιθανότητα από την Κίνα.

Η μετοχή της Alibaba τρέχει από την ημέρα που μπήκε στο Χρηματιστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήδη η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει τα 285 δισ. δολάρια.