Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μπορείτε να ετοιμάσετε το αγαπημένο σας ρόφημα… απ’ ευθείας μέσα στην κούπα σας και μάλιστα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και καταναλώνοντας ελάχιστες ποσότητες ενέργειας;

Η λύση φαίνεται ότι ακούει στο όνομα «Miito» και μάλλον έρχεται να δώσει ένα τέλος στην… «παντοκρατορία» του βραστήρα!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, πρόκειται για ένα gadget το οποίο βράζει το νερό απ’ ευθείας μέσα στην κούπα σας χάρη στο φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.

«Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή ονομάζεται η εμφάνιση ηλεκτρισμού εξαιτίας μαγνητικού πεδίου. Συγκεκριμένα είναι το φαινόμενο της ανάπτυξης διαφοράς δυναμικού στα άκρα ενός αγωγού, η οποία λαμβάνει χώρα όταν μεταβάλλεται η μαγνητική ροή που διέρχεται από την επιφάνεια που ο συγκεκριμένος αγωγός ορίζει. Έτσι, η διαταραχή του μαγνητικού πεδίου προκαλεί διαταραχή του ηλεκτρικού πεδίου». (Πηγή: Wikipedia)

To Miito αποτελείται από μια μεταλλική ράβδο, η οποία τοποθετείται μέσα σε μια κούπα νερό κάτω από την οποία υπάρχει μια επαγωγική πλάκα, με αποτέλεσμα το υγρό να ζεσταίνεται γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά.

Η βάση της συσκευής δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο μεταφέρει τη θερμότητα στη μεταλλική ράβδο και προκαλεί τη θέρμανση του νερού, γλιτώνοντας χρόνο και ενέργεια για τη δημιουργία (ας πούμε) μιας κούπας τσαγιού.

Η συσκευή είναι πιο ήσυχη από ό,τι ένα κοινός βραστήρας και παράγει λιγότερα άλατα, υποστηρίζουν οι εφευρέτες της, Nils Chudy και Jasmina Grase, οι οποίοι είναι πρώην φοιτητές της Ακαδημίας Design Academy Eindhoven στην Ολλανδία.