Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, η Google ανακοίνωσε το νέο της tablet Nexus 9, παράλληλα με το νέο smartphone Nexus 6.

Η νέα ταμπλέτα με οθόνη 8,9 ιντσών, θα είναι η πρώτη που θα τρέχει το νέο λειτουργικό Android Lollipop OS (Android 5.0).

Αν και για το Nexus 6, η Google συνεργάστηκε με την Motorola, το νέο tablet αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας με την HTC, η οποία και ανέλαβε την κατασκευή του.

Η οθόνη του tablet θα είναι ανάλυσης 2.048×1.536 pixel, ενώ την επεξεργαστική ισχύ θα εξασφαλίζει ένας 64bit Nvidia K1 στα 2.3GHz. Από την άλλη, τα γραφικά θα αναλάβει ένας επεξεργαστής Kepler. Η μνήμη RAM θα είναι «μόλις» 2GB.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα καλούδια, η συσκευή θα έρχεται εξοπλισμένη με Bluetooth 4.1, μικρόφωνο στο πάνω μέρος του tablet και στερεοφωνικά ηχεία με την πολλά υποσχόμενη τεχνολογία BoomSound. Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες, με την κάμερα 8 megapixel στο πίσω μέρος της συσκευής, με διάφραγμα f/2.4. Στο μπροστινό τμήμα θα βρίσκεται μια κάμερα των 1.6 megapixel.

Το Nexus 9 θα είναι ιδιαίτερα λεπτό, με πάχος μόλις 7,95 χιλιοστά, το βάρος του θα είναι 425 γραμμάρια, ενώ θα διαθέτει αλουμινένιο φινίρισμα.

Οι προπαραγγελίες στις αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ξεκινούν στις 17 Οκτωβρίου, ενώ το ντεμπούτο της συσκευής στα καταστήματα προγραμματίζεται για τις 3 Νοεμβρίου. Η συσκευή θα κοστολογείται στα 399 δολάρια για την έκδοση των 16GB, η έκδοση με τα 32GB θα κοστίζει 479 δολάρια, ενώ για τη συσκευή με υποστήριξη LTE η τιμή θα αγγίζει τα 599 δολάρια.