Η μπαταρία που μπορεί να φορτίσει μέσα σε μόλις δύο λεπτά είναι το όνειρο πολλών χρηστών «έξυπνων» κινητών συσκευών.

Και φαίνεται ότι μια ομάδα ερευνητών από τη Σιγκαπούρη έχει βαλθεί για να το κάνει αληθινό!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Nanyang(NTU) υποστηρίζουν, ότι έχουν αναπτύξει μια μπαταρία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης, η οποία μπορεί να ανακτήσει το 70% της «δύναμής» της μέσα σε μόλις 120 δευτερόλεπτα!

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, η μπαταρία αυτή διαρκεί δέκα φορές πιο πολύ απ’ ό,τι οι συνηθισμένες μπαταρίες, οι οποίες μάλιστα συνήθως εξασθενούν όσο περνά ο καιρός.

Η ερευνητική ομάδα από τη Σιγκαπούρη επισημαίνει, ότι η τεχνολογία που ανέπτυξαν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ακόμη εφαρμογές και βιομηχανίες, όπως για παράδειγμα αυτή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως ανέφερε στη MailOnline ο επίκουρος καθηγητής Chen XiaodongProf Chen, που ηγήθηκε της μελέτης, η συγκεκριμένη μπαταρία αντικαθιστά τον γραφίτη που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις μπαταρίες λιθίου, με ένα νέο υλικό γέλης, η οποία έχει κατασκευαστεί από διοξείδιο του τιτανίου. Το υλικό αυτό προκαλεί επιτάχυνση των χημικών αντιδράσεων, επιτρέποντας πιο γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, προσθέτει το δημοσίευμα.