Στα «έξυπνα» ρολόγια έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι τεχνολογικοί κολοσσοί και μοιραία την «τρέλα» αυτή ακολουθούν και μικρότερες εταιρείες που βασίζονται στην εισαγωγή καινοτομιών, αν και όχι πάντα με επιτυχία.

Ένα τέτοιο κρούσμα έχουμε από μια startup στην Καλιφόρνια η οποία σχεδίασε ένα πραγματικά μεγάλο smartwatch. Ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά, μιας και στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια εύκαμπτη οθόνη phablet η οποία δένεται στο χέρι με δύο λουράκια.

Προφανώς για την εταιρεία Arubixs, τα smartwatch παραείναι μικρά, όποτε αποφάσισε να φέρει κάτι σαφώς μεγαλύτερο για τον καρπό μας, έχοντας εξασφαλίσει μια σχεδόν βέβαιη… αποτυχία: Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τον εαυτό του να περπατά έξω, έχοντας μια οθόνη 6 ιντσών κολλημένη στο χέρι του! Από την άλλη βέβαια πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μια ευφάνταστη εφαρμογή των εύκαμπτων οθονών.

«Οι σημερινές προσφορές ειδών που φοριούνται (wearable), ακόμη και το νέο Apple Watch, είναι απλά πολύ μικρά για να στείλεις μήνυμα ή να κάνεις οτιδήποτε πρακτικό», δήλωσε στο CNET, ο ιδρυτής της εταιρείας, Brandon Mairs.

Ο ίδιος συνεχίζει τονίζοντας τις αρετές που πιστεύει ότι έχει το δικό το προϊόν: «Αυτό δεν είναι απλά μια συσκευή που φοριέται. Είναι ένα smartphone που μπορείς να φορέσεις. Έτσι, όταν το τηλέφωνο δεν είναι στα χέρια σου, είναι απλά ένα λεπτό, 6 ιντσών smartphone που είναι εύκαμπτο, αντέχει στο νερό και είναι ανθεκτικό».