H κινεζική αστυνομία συνέλαβε έναν εργαζόμενο της Foxconn, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για την κλοπή και πώληση σασί του iPhone 6, στις 4 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ρεπορτάζ της WSJ.

Ο άντρας φέρεται να έκλεψε 6 σασί τα οποία εν συνεχεία πούλησε στην τοπική ηλεκτρονική αγορά της Shenzhen.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είδε μια διαφήμιση κοντά στο εργοστάσιο που προσέφερε χρήματα σε όποιον κατάφερνε να δώσει εξαρτήματα του iPhone 6.

Αφού κάλεσε τον αριθμό της διαφήμισης, του προσέφεραν 160 δολάρια για κάθε σασί που θα μπορούσε να εξασφαλίσει. Μετά από την εξασφάλιση του πρώτου σασί, τον ενθάρρυναν για να συνεχίσει να κάνει το ίδιο. Αυτός ακολούθησε τις συμβουλές και έτσι έκλεψε ακόμη 5 σασί για τον ίδιο αγοραστή.

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας στα εργοστάσια της Foxconn, ο εργαζόμενος πιστεύεται πως κατάφερε να βγάλει 6 σασί του iPhone 6 με σχετική άνεση. Για να τα καταφέρει έφευγε από το εργοστάσιο τις ώρες αιχμής και έτσι ο έλεγχος του καθενός ήταν πρακτικά αδύνατος.

Η Foxconn αντιλήφθηκε την απουσία των κομματιών στα μέσα του Αυγούστου και ενημέρωσε την αστυνομία άμεσα η οποία με τη σειρά της παρακολούθησε τις κάμερες ασφαλείας μέχρι που ανακάλυψαν τον κλέφτη.

Πηγή: appleworldhellas.com