Αύριο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το iOS 4.2, η νέα ενημέρωση για το λειτουργικό σύστημα των iPhone, iPod Touch και iPad.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναβάθμιση για τους χρήστες της ταμπλέτας, η οποία σήμερα βασίζεται σε παλαιότερη έκδοση του λογισμικού της Apple και μεταξύ άλλων δεν επιτρέπει multitasking.

Σύμφωνα με το CNet, η τελική έκδοση του iOS 4.2 παραδόθηκε στους προγραμματιστές την προηγούμενη εβδομάδα, και το App Store έχει ήδη αρχίσει να δέχεται συμβατές εφαρμογές.

Η λίστα με τις βελτιώσεις και τις νέες λειτουργίες που προσφέρει η νέα έκδοση περιλαμβάνει:

* AirPrint: Προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης μέσω Wi-Fi, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης οδηγών για τους εκτυπωτές που εντοπίζονται στο ασύρματο δίκτυο.

* AirPlay: Μεταδίδει και αναπαράγει αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο σε άλλες συσκευές του ασύρματου δικτύου. Όπως το περιέγραψε ο Στιβ Τζομπς, ο χρήστης θα μπορεί να διακόπτει μια ταινία που έβλεπε στο iPad και να συνεχίσει την προβολή στο Apple TV.

* Multitasking στο iPad: H ταμπλέτα της Apple αποκτά επιτέλους τη δυνατότητα να τρέχει περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα.

* «Επαναφορά» στο iPhone 3G: Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος διορθώνει τα προβλήματα που συνάντησαν ορισμένοι χρήστες του μοντέλου 3G όταν εγκατέστησαν την προηγούμενη έκδοση iOS 4.0: το κινητό θα σταματήσει να «παγώνει» κατά την πληκτρολόγηση και την κύλιση οθόνης και η μπαταρία θα επανέλθει στην αρχική διάρκεια λειτουργίας της.