Ένα ζευγάρι «έξυπνων» chopsticks αναμένεται να κάνουν πάταγο στην Κίνα –όταν κυκλοφορήσουν- όπως ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο Baidu World, καθώς θα είναι σε θέση να ενημερώνουν τους χρήστες τους αν το φαγητό που πρόκειται να καταναλώσουν είναι κατάλληλο ή όχι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal τα chopsticks θα μπορούν να αξιολογήσουν πόσο φρέσκα είναι τα λάδια που έχουν χρησιμοποιηθεί στο φαγητό (είτε είναι σούπα, ρύζι, σαλάτα ή κάτι άλλο), τα επίπεδα pH των υπόλοιπων συστατικών και τις συνολικές θερμίδες του πιάτου.

Οι μετρήσεις αυτές θα εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής.

«Στο μέλλον θα είστε σε θέση να γνωρίζετε αν αυτό που τρώτε είναι καλό ή κακό, αν είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο και τι θρεπτικά συστατικά περιέχει» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Baidu, Robin Li.

Στην παρούσα φάση δεν έχει αποφασιστεί η τιμή για τα «έξυπνα» chopsticks -στα κινέζικα λέγονται «kuaisou»- καθώς η τεχνολογία τους βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της… ιδέας, αναφέρει η ιστοσελίδα dailydot.com.

Αν σας αρέσει κι εσάς το κινέζικο πάντως… δε χρειάζεται να περιμένετε τα «έξυπνα» chopsticks… υπάρχει και το «έξυπνο» πιρούνι.