Εδώ και αρκετό καιρό η Google ετοιμάζει τη νέα υπηρεσία η οποία θα συμπληρώνει τη Google Instant. To όνομα αυτής, Google Instant Preview και είναι διαθέσιμη για δοκιμή από σήμερα. Φυσικά όχι στο ελληνικό Google, στο οποίο δεν έχουμε δει ούτε το Google Instant ακόμα.

To Google Instant Preview συνδυάζεται μόνο με την αναζήτηση Google Instant, και κάνει μια πλήρη προεπισκόπηση της σελίδας που πρόκειται να επισκεφθείτε. Η προεπισκόπηση εμφανίζεται στα αριστερά της σελίδας, δίπλα από τα αποτελέσματα της αναζήτησης και μπορείτε να την απενεργοποιήσετε αν δεν τη χρειάζεστε. Οι φωτογραφίες αυτές, εμφανίζονται στη χρηστική μορφή των snapshots στο δεξί μέρος της οθόνης και μπορούν να «ανοιχτούν» εάν ο χρήστης απλά πατήσει με το μικρό μεγεθυντικό φακό που εμφανίζεται.

Τα αποτελέσματα των Previews δεν είναι αυτόματα σε όλες τις αναζητήσεις και εμφανίζεται μόνο εάν ο χρήστης κάνει χρήση του μεγεθυντικού φακού. Τότε, εμφανίζονται τα αποτελέσματα του preview, που φαίνεται πως διαφέρουν από ιστότοπο σε ιστότοπο, δείχνοντας επίσης και που είναι το αποτέλεσμα της αναζήτησης μέσα στην ίδια τη σελίδα με «σχισμένα» τα κομμάτια που μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, εάν αυτό που ψάχνουν είναι στο τέλος της σελίδας.

Το Google Instant Preview δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για όλους. Η νέα υπηρεσία παρουσιάζει ενημερωμένες αλλά και προσωρινά αποθηκευμένες προεπισκοπήσεις, όπως επίσης και προεπισκοπήσεις από υπηρεσίες όπως είναι το Twitter.

Πηγή: pcsteps.gr