Η μετα-Segway εποχή έχει να επιδείξει αρκετές πατενταρισμένες ιδέες στην προσωπική μετακίνηση. Στα 21 του χρόνια, ο Καναδός Ben Gulak είναι επιχειρηματίας.

Η εταιρεία του, BPG Werks, δημιούργησε ένα όχημα με ερπύστριες που μπορεί να μεταφέρει πάνω σε μια σανίδα έναν άνθρωπο με ταχύτητα που φθάνει τα 48 χλμ./ώρα.

To DTV Shredder, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε αρχικά για τον αμερικανικό στρατό, όμως φαίνεται πως θα διατεθεί και στα… σούπερ μάρκετ με ενδεικτική τιμή τα 4.000 δολάρια.

Καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς πως με τα ίδια χρήματα αγοράζει ένα μικρό εντουρόκι για τα βουνά και τα λαγκάδια.
Διότι το DTV Shredder φαίνεται πως πάει παντού, έχοντας αναρτήσεις και μονοκύλινδρο κινητήρα 18 ίππων. Η περίπτωση αυτού του λιλιπούτειου ATV είναι άκρως ενδιαφέρουσα, όμως η χρήση του περιορίζεται μόνο στο χώμα.

Σε δεύτερη φάση μπορεί να παρουσιαστεί και μια έκδοση με κλασικούς τροχούς -αντί των ερπυστριών- για κοντινές καθημερινές μετακινήσεις. Το όχημα ζυγίζει 72,6 κιλά και θα είναι έτοιμο προς μαζική διάθεση σε περίπου έναν χρόνο.
Διαθέτει ένα τύπο πηδαλίου που θυμίζει jet ski και προσφέρει δυνατότητα ρυμούλκησης. Παράλληλα, μπορεί κινηθεί αυτόνομα μέσω τηλεχειρισμού.

Πηγή: mensonly.gr