To Shazam ήρθε στα Mac, για αναγνώριση δημοφιλούς μουσικής και ταινιών, με μια νέα εφαρμογή που τρέχει στο παρασκήνιο και προσφέρει την δημοφιλή υπηρεσία αναγνώρισης με ένα κλικ που παράλληλα σας οδηγεί σε πρόσβαση σε στίχους, μουσικά βίντεο και αγορές μέσα από το iTunes.

H έκδοση 1.0.1 του Shazam παίρνει το λογισμικό αναγνώρισης ήχου της υπηρεσίας από φορητές συσκευές και το βάζει στο Mac, αξιοποιώντας τα μικρόφωνα του για να ακούτε και να έχετε σχεδόν άμεση αντιστοίχιση των τραγουδιών, τηλεοπτικών εκπομπών, διαφημίσεων, κ.α.

Στην πράξη, το Shazam είναι μια εμπλουτισμένη έκδοση της mobile εφαρμογής. Επειδή τα Mac μπορούν να τρέχουν εφαρμογές στο παρασκήνιο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την μπαταρία σας, το Shazam είναι πάντα σε On-mode και συλλαμβάνοντας οποιονδήποτε ήχο τον στέλνει στους servers της εταιρείας και σας φέρνει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Για παράδειγμα, αν διαβάζετε στα Starbucks ή είστε στην παραλία και ακούγεται στο βάθος ένα τραγούδι, το Shazam το αναγνωρίζει και σας βγάζει μια ειδοποίηση που οδηγεί σε στίχους και τρόπους αγοράς του συγκεκριμένου κομματιού και όλα αυτά τα κάνει ταχύτατα, ίσως ακόμη και πιο γρήγορα από την mobile εφαρμογή .

Όλο τo πρόσφατα αναγνωρισμένο περιεχόμενο μπορεί να προσπελαστεί από ένα εικονίδιο στη γραμμή μενού, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως κύριο κουμπί ελέγχου του Shazam. Εάν είναι διαθέσιμο, το εξώφυλλο για τα τραγούδια, τηλεοπτικά προγράμματα και άλλα μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται μαζί με ένα κουμπί «Download στο iTunes», που ανοίγει το ψηφιακό κατάστημα της Apple για την εύκολη αγορά. Εναλλακτικά, κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο ή στον τίτλο ανοίγει μια σελίδα στο site του Shazam με στίχους, προεπισκοπήσεις των μέσων ενημέρωσης, βίντεο, επιλογές αγοράς, επιλογές κοινής χρήσης και περισσότερα.

Το παράθυρο drop-down διαθέτει επίσης ένα διακόπτη για την εναλλαγή της λειτουργίας πάντα-ακρόαση ή την απενεργοποίηση της, ενώ ένα μενού ρυθμίσεων περιέχει στοιχεία ελέγχου για να ενεργοποιήσετε την έναρξη λειτουργίας, για να συνδεθείτε στα social media, καθώς και την υποστήριξη της εφαρμογής.

Πηγή: appleworldhellas.com