Σύμφωνα με φήμες, ο διάσημος κατασκευαστής ρολογιών Swatch θα συνεργαζόταν με την Apple για το λανσάρισμα του επερχόμενου iWatch.

Αν και είχε προκαλέσει εντύπωση, δεν ακουγόταν εντελώς απίθανο η Apple να επιλέξει μια τέτοια οδό για να ενισχύσει το οικοσύστημα της, ειδικά μιας και το iOS 8 χτίζει εν μέρησε ανοιχτές πλατφόρμες πλέον.

Η φήμη όμως αυτή δεν άργησε να απορριφθεί άμεσα και μάλιστα από την ίδια την Swatch η οποία αρχικά μέσω του CEO της ανέφερε πως ουδέποτε υπήρξε κάποιος διάλογος με την Apple.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει το δικό της smartwatch στην αγορά μέχρι τον επόμενο χρόνο και πως δεν χρειάζεται την Apple για να υλοποιήσει το στόχο αυτό.

Συγκεκριμένα ο CEO της Swatch, Nick Hayek, που δεν διακρίνεται και για τη συμπάθειά του για την Apple, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Θα δημιουργήσουμε και θα εντάξουμε χαρακτηριστικά υγείας στο Swatch Touch μας μέχρι το 2015. Η συσκευή θα παραμείνει ένα ρολόι αλλά θα έχει και μια σειρά από αισθητήρες. Γνωρίζουμε ήδη πως να το κάνουμε αυτό και έχουμε την τεχνογνωσία, οπότε δεν χρειαζόμαστε καμία συνεργασία με κανέναν γι’ αυτό το σκοπό».

Πηγή: appleworldhellas.com