Η Google Inc θα ξεκινήσει να απαγορεύει στο Facebook και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών της ενισχύοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των δυο αυτών γιγάντων του ίντερνετ.

Η Google από εδώ και στο εξής δεν θα επιτρέπει την αυτόματη εισαγωγή πληροφοριών για τους προσωπικούς σκοπούς τους εκτός και αν οι πληροφορίες κυκλοφορούν και από τις δυο πλευρές. Συγκεκριμένα, κατηγόρησε το Facebook ότι ενώ διοχετεύει πληροφορίες από τη Google δεν αφήνει αντίστοιχα την εξαγωγή των πληροφοριών του.

Αν και η Google προσπάθησε με αυτή την κίνηση να προστατεύσει τους χρήστες της προκειμένου να έχουν τον έλεγχο από τα προσωπικά τους στοιχεία στο διαδίκτυο, οι αναλυτές δηλώνουν ότι από πίσω κρύβεται η μάχη μεταξύ των δυο μεγαθηρίων. Η Google, αναφέρει ο αναλυτής Ray Valdes, πρέπει να αναπτυχθεί προκειμένου να παίξει το ρόλο της στα κοινωνικά δίκτυα και ακόμα δεν το έχει καταφέρει. Αν οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν, να ανταλλάσουν e-mail, να συζητάνε ζωντανά μέσω Facebook τότε αυτό θα αποδυναμώσει αισθητά λειτουργίες του Google.