Μέσω της πλαγίας οδού, έγινε γνωστό ότι η Sony τον επόμενο μήνα θα αποστείλει στα ιαπωνικά καταστήματα την τελευταία φουρνιά PSP, κάτι που σημαίνει πως όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, θα σημάνει το τέλος της φορητής κονσόλας.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω μιας προσφοράς που είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία, κατά την οποία σε περίπτωση ανταλλαγής του PSP για αγορά προϊόντων PS Vita, υπάρχει σημαντική έκπτωση.

Το κείμενο μεταφράστηκε από το Polygon και βγήκε στη φόρα ότι, πέραν του παραπάνω, το επιτυχημένο handheld της Sony κλείνει τον κύκλο του στη χώρα.

Τι θα συμβεί στις υπόλοιπες περιοχές/ αγορές, για παράδειγμα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, είναι ακόμα άγνωστο, η Sony δεν δίνει έξτρα πληροφορίες.

Όπως και να ‘χει, σχεδόν 10 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που το PSP κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία (τέλη 2004, το 2005 έφτασε στην Ευρώπη), και άλλαξε διάφορες μορφές μέχρι να πάρει την τελική, από τη στιγμή που λανσαρίστηκε το PS Vita (2011) και μπήκε σε δεύτερη μοίρα.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπορική επιτυχία του η οποία μπορεί να μην έφτασε στα επίπεδα του DS (154 εκατομμύρια κομμάτια), όμως και τα 80 εκατομμύρια που πούλησε δεν είναι καθόλου λίγα.

Πηγή: thegang.gr