Πρόβλημα προέκυψε με την εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της Space X, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση.

Ο πύραυλος ήταν προγραμματισμένο να εκτοξευτεί από το Cape Canaveral της Florida, φέροντας τον GPS III SV04 δορυφόρο σε τροχιά για να εκσυγχρονίσει το στόλο των 30 δορυφόρων GPS των ΗΠΑ. Οι νέοι αυτοί δορυφόροι έχουν τρεις φορές μεγαλύτερη ακρίβεια από τους προκατόχους τους και έχουν ανεπτυγμένες τεχνολογίες για να αντιστέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Η Space X δεν ανακοίνωσε το λόγο που έφερε το μικρότερο χρόνο ακύρωσης αποστολής της, με το πιθανότερο σενάριο να είναι οι καιρικές συνθήκες.

Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για την πέμπτη ακύρωση εκτόξευσης πυραύλου από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ μέσα σε λίγες μέρες, με τις προηγούμενες να προέρχονται από τον Antares πύραυλο της Northrop Grumman που θα μετέφερε 4 τόνους προμήθειας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον New Shepard της Blue Origin, τον Delta IV Heavy της United Launch Alliance και ένα Falcon 9 της SpaceX.

Ο ίδιος ο Elon Musk λίγες ώρες μετά την ακύρωση, δήλωσε στο Twitter πως «πρέπει να κάνουμε πολλές βελτιώσεις αν θέλουμε να φτάσουμε τις 48 εκτοξεύσεις την επόμενη χρονιά».