Οι δημιουργοί της εφαρμογής StorkDiet/Girl app φαίνεται ότι δε συμφωνούν με τη φράση «γερό να ’ναι κι ό,τι να ’ναι» και βάλθηκαν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους μέλλοντες γονείς να… αποκτήσουν το μωρό (σε ό,τι αφορά το φύλο τουλάχιστον) της επιθυμίας τους!

Από τις δίαιτες με όξινες τροφές, μέχρι την επιλογή συγκεκριμένων σεξουαλικών στάσεων, «εκεί έξω» υπάρχουν ζευγάρια που θέλουν απεγνωσμένα να αποκτήσουν ένα κοριτσάκι και ακολουθούν οποιαδήποτε συμβουλή πέσει στην αντίληψή τους, γράφει η Emma Innes για τη Daily Mail.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μια εφαρμογή έρχεται για να τους δώσει τη λύση και να τους βοηθήσει στην προσπάθειά τους να… «πιάσουν» κορίτσι!

Ο Alain Hanash, προγραμματιστής που δημιούργησε την εφαρμογή StorkDiet/Girl, ανέφερε στη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί ως εξής: αντλεί πληροφορίες από την επιστήμη της διατροφολογίας, για να αυξήσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να κάνει κορίτσι.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η εφαρμογή είναι «απολύτως ασφαλής και οι επιστημονικές μέθοδοι που προτείνει μπορούν να βοηθήσουν τις μέλλουσες μητέρες να… ‘επιλέξουν’ το φύλο του μωρού τους».

Η εφαρμογή στοιχίζει 6.99 δολάρια και βασίζεται σε μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και αυτό του Έξετερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Medical Daily.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στη διατροφή μιας μέλλουσας μαμάς και του φύλου του μωρού της.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που τρώνε λιγότερο αλάτι και περισσότερο ασβέστιο, ενώ συνολικά καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κορίτσι.

Στην έρευνα συμμετείχαν 740 γυναίκες.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι περίπου το 56% αυτών που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε αλάτι και υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο απέκτησαν κόρες.

Η εφαρμογή StorkDiet/Girl είναι διαθέσιμη τόσο σε iPhones όσο και σε Android.