Ο Sir Jony Ive σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Το μεγάλο αφεντικό του σχεδιαστικού (και όχι μόνο) τμήματος της Apple, φιλοξενήθηκε στο τελευταίο φύλλο των βρετανικών Sunday Times και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να περιγράψει αυτούς που κοπιάρουν τις συσκευές της Apple.

«Είναι κλέφτες. Αυτό που αντιγράφουν δεν είναι απλά ένα σχέδιο. Είναι χιλιάδες ώρες δουλειάς από εκατοντάδες εργαζόμενους. Είναι πανάκριβες επενδύσεις που χρειάστηκαν χρόνια για να αποδώσουν», δήλωσε ο Ive και συνέχισε: «Η αγορά έχει γεμίσει από ανώνυμες και κακοφτιαγμένες συσκευές. Αυτοί που τις αγοράζουν δεν νοιάζονται και για πολλά. Το ίδιο και αυτοί που τις φτιάχνουν. Δεν είναι όμως πλειοψηφία αυτοί οι άνθρωποι».

«Στην Apple κατασκευάζουμε και πουλάμε έναν τεράστιο αριθμό από όμορφα και καλοφτιαγμένα αντικείμενα. Η επιτυχία μας είναι νίκη της αισθητικής και της ηθικής ακεραιότητας».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν και κατά πόσο η Apple έχει χάσει την ικανότητά της να δημιουργεί νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως έκανε, για παράδειγμα, με το iPhone το 2007 ή με το iPad το 2010, ο Ive απάντησε με φιλοσοφική διάθεση:

«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας καταπληκτικής εποχής, όπου πολλές νέες συσκευές αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Αν αναλογιστούμε τι μας έχει δώσει έως τώρα η τεχνολογία και τι πρόκειται να μας δώσει στο μέλλον, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν υπάρχει όριο…»

Πηγή: thegang.gr