Ένα «έξυπνο» τηλέφωνο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημιούργησε η εταιρεία KD Interactive.

Ο λόγος για το Kurio Phone, μια συσκευή βασισμένη σε Android που ενσωματώνει αρκετές υπηρεσίες γονικού ελέγχου και ειδικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι γονείς να άρουν τυχόν ενδοιασμούς των γονιών.

Ενδεικτικά, το Kurio Phone εξοπλίζεται με την τεχνολογία Ichaper Mobile Chaperone, που δίνει στους γονείς την ικανότητα να επιθεωρούν και να ελέγχουν τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου και πώς τα παιδιά τα χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν το τηλέφωνο. Παράλληλα, θα μπορούν να θέσουν μια εγκεκριμένη λίστα από επαφές, καθώς και να μπλοκάρουν όποιους αριθμούς επιθυμούν, ή και όλους όσους δεν βρίσκονται στη λίστα. Ανάλογες δυνατότητες δίνονται και για εφαρμογές, καθώς και διαδικτυακές σελίδες.

Παράλληλα, η συσκευή δεν κρατάει τίποτα κρυφό, καθώς οι γονείς μπορούν να δουν σε ποιους το παιδί στέλνει μηνύματα και ποιους καλεί.

Ταυτόχρονα, μια ειδική εφαρμογή επιτρέπει τον εντοπισμό του κινητού μέσω διαδικτύου, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν που βρίσκεται ο κάτοχος. Εάν το παιδί φύγει από την εκ των προτέρων ορισμένη ως «ασφαλή περιοχή», ο γονιός θα ειδοποιηθεί αυτόματα.

«Αναπτύξαμε το Kurio Phone για να λειτουργεί και να μοιάζει με οποιοδήποτε smartphone ενηλίκων, αλλά με ασφαλή χαρακτηριστικά και όρια χρήσης για να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο Tracey Devine, υψηλόβαθμο στέλεχος της KD.

Όσο για την τιμή του Kurio Phone δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά υπολογίζεται να κοστίζει μεταξύ 165 και 330 δολαρίων.