Αν και γνωστή για τους επεξεργαστές της, η Qualcomm δεν δίστασε να μπει και στο χώρο των wearable gadgets με το λανσάρισμα του πρώτου έξυπνου ρολογιού της.

Το Qualcomm Toq παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην IFA και σε λίγες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, με την Ευρώπη να ακολουθεί τους πρώτους μήνες του 2014.

Το πρώτο «έξυπνο» ρολόι της εταιρείας είναι συμβατό με όλα τα smartphones με λειτουργικό Android 4.0.3 και πάνω και οι λειτουργίες του (ειδοποιήσεις, κλήσεις, μηνύματα κ.λπ.) θυμίζουν αρκετά την αντίστοιχη πρόταση της Samsung.

Σε αντίθεση όμως με το Galaxy Gear υπόσχεται αρκετές ημέρες αυτονομίας, αφού η οθόνη Mirasol αξιοποιεί το φυσικό φως, «ταλαιπωρώντας» λιγότερο τη μπαταρία. Η οθόνη αφής έχει διαγώνιο 1,5 ίντσας και πυκνότητα pixels 222ppi.

Η φόρτιση του μάλιστα γίνεται ασύρματα μέσω της ειδικής βάσης. Με το κινητό, αλλά και τα στερεοφωνικά ακουστικά της συσκευασίας συνδέεται μέσω Bluetooth 3.0.

Το Qualcomm Toq είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελίες στις ΗΠΑ και θα κοστίζει 350 δολάρια (258 ευρώ). Περιμένουμε να δούμε πώς θα το υποδεχθούν οι καταναλωτές κι αν η υψηλή του τιμή αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επιτυχία του.

Πηγή: thegang.gr