Οι πιθανότητες για backwards compatibility μεταξύ Xbox One και Xbox 360 φαίνεται να λιγοστεύουν. Τη στιγμή που η Sony έχει επιβεβαιώσει ότι παλιότερα παιχνίδια του PlayStation θα είναι διαθέσιμα στο PS4 μέσω Gaikai (βέβαια, πρέπει και να δούμε πώς και πόσο καλά θα γίνεται αυτό), o Albert Penello της Microsoft υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δύσκολα θα γίνει με το Xbox One.

Ο λόγος είναι η αδυναμία της εταιρείας να ελέγξει την ποιότητα της απόδοσης των παιχνιδιών, καθώς θα απαιτείται μια αρκετά καλή διαδικτυακή σύνδεση για την εν λόγω υπηρεσία, ενώ ο μέσος χρήστης μπορεί να έχει προβλήματα που θα χαλάνε την εμπειρία.

Πάντως, σύμφωνα με τον Penello, η Microsoft παρατηρεί τις κινήσεις της Sony, περιμένοντας να δει πώς θα πάει η δική της υπηρεσία. Εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι αν το Gaikai τα πάει καλά, τότε μάλλον οι άνθρωποι του Xbox One θα αρχίσουν να ξανασκέφτονται το ενδεχόμενο για τη χρήση του cloud και για backwards compatibility.

Βέβαια, έχουμε και θετικά νέα! Η Microsoft έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο 12 λεπτών, που μας δείχνει τις δυνατότητες του Xbox One. Συγκεκριμένα, καταπιάνεται με χαρακτηριστικά όπως η άμεση αλλαγή profile, απλά και μόνο με μια φωνητική εντολή, το sign-in όποτε το Κinect εντοπίζει κίνηση, το Skype, την Live TV και άλλα.

Να θυμίσουμε ότι κάποια από αυτά τα features, μπορεί να μην γίνουν διαθέσιμα στη χώρα μας, και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί και με το επίσημο launch στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το Kinect στη νέα κονσόλα, καθώς αποκρίνεται άμεσα στις εντολές, ενώ η κάμερα ακολουθεί την κίνηση, κάνοντας ζουμ και αλλάζοντας εστίαση αυτόματα, κάτι που είδαμε, π.χ., στην βιντεοκλήση του Skype.

Πηγή: thegang.gr