Μαθητές του 44ου δημοτικού σχολείου Πατρών πρόκειται να ταξιδεύσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Η ομάδα των μαθητών από το 44ο δημοτικό σχολείο Πατρών συμμετείχε στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, και κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 85 σχολικές ομάδες από διάφορες πόλεις της χώρας.

Σημειώνεται ότι τη δεύτερη θέση στον ίδιο μαθητικό διαγωνισμό είχε κατακτήσει άλλη ομάδα μαθητών από το ίδιο σχολείο.

Τους μαθητές και των δύο ομάδων, αλλά και τον καθηγητή τους, βράβευσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, «η σημαντική αυτή προσπάθεια των μαθητών και του καθηγητή τους μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσει παράδειγμα για μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σχολείων της Δυτικής Ελλάδας σε ανάλογες πρωτοβουλίες» και πρόσθεσε:

«Τα Ελληνόπουλα έχουν δείξει ιστορικά ότι μπορούν, πραγματικά, ειδικά στον τομέα των επιστημών να κάνουν μεγάλα πράγματα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο “κεφάλαιο” που έχει η χώρα μας. Για αυτό, πρέπει να επενδύουμε στη γνώση, στην παιδεία και να βρισκόμαστε δίπλα τους».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής των μαθητών Ανέστης Βοβός, ανέφερε ότι η «ρομποτική θα μπει στη ζωή όλων μας, πολύ γρήγορα και πολύ δυναμικά και οφείλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά σε αυτό τον τομέα, γιατί έχουμε καλό δυναμικό». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που κάνουν μεγάλη προσπάθεια και θεωρώ πως θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις που στήριξαν οικονομικά την αποστολή των μαθητών, συμβάλλοντας, όπως είπε, στην προσπάθεια της Περιφέρειας. Επισημαίνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση του, είχε εγκρίνει ειδικό βραβείο και χορηγίες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών, με αφορμή τη διάκριση των μαθητών του 44ου δημοτικού σχολείου.