Ρομπότ οπλισμένα με πυροβόλα, αντιαρματικούς πυραύλους, ακόμα και εκτοξευτές χειροβομβίδων θα παρελάσουν σύντομα στα πολεμικά θέατρα του πλανήτη.

Κι αυτό γιατί αποδεικνύουν πια στην πράξη ότι μπορούν πράγματι να πετύχουν αυτό που στοχεύουν!

Τέσσερις ρομποτικές φίρμες, οι HDT Robotics, iRobot, Northrop Grumman και QinetiQ, επέδειξαν πρόσφατα τις ικανότητες της συνεργασίας τους στο event «Robotic Rodeo»: τους ρομποτικούς μαχητές με τα πυροβόλα M240!

Ο σκοπός ήταν να δει το πλήθος πόσο βιώσιμες είναι πια οι ρομποτικές πολεμικές μηχανές και ο αμερικανικός στρατός εντυπωσιάστηκε τόσο που εξέδωσε ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση της τεχνολογίας.

Οι επιτελάρχες ισχυρίστηκαν ότι τα ρομπότ δεν θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στο πεδίο της μάχης, αλλά θα λειτουργούν συμπληρωματικά: «Δεν είναι απλά εργαλεία, αλλά μέλη της διμοιρίας. Αυτός είναι ο σκοπός», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Willie Smith, επικεφαλής του αντίστοιχου στρατιωτικού τμήματος (Unmanned Ground Vehicles). «Το να γίνει ένα ρομπότ μέλος της ομάδας είναι απλώς θέμα εκπαίδευσης».

Οι επιτελάρχες του στρατού που συγκεντρώθηκαν στην επίδειξη φάνηκαν μάλιστα ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την ακρίβεια των ρομποτικών πολεμιστών. «Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που είδαμε σήμερα. Η τεχνολογία φτάνει εκεί που πρέπει να είναι», συνέχισε ο αντισυνταγματάρχης Willie Smith.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό Πεντάγωνο πειραματίζεται με ρομποτικούς στρατιώτες, οι προηγούμενες εκδοχές ωστόσο έδειξαν το πρόωρο τέτοιων φιλοδοξιών όταν άρχισαν να παίρνουν «πρωτοβουλίες» μόνοι τους!

Δείτε τι μπορούν να κάνουν οι μηχανικοί μαχητές και οραματιστείτε ένα μέλλον αρκούντως ζοφερότερο…