Αρκετές συσκευές έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται από απόσταση με τη βοήθεια ενός smartphone. Για να επιτραπεί ο απομακρυσμένος αυτός έλεγχος, συνήθως σημαίνει ότι εξοπλίζονται με Wi-Fi.

Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή θα μπορούσε θεωρητικά να δοθεί σε κάθε προϊόν που τροφοδοτείται με μπαταρίες, με το κατάλληλο αξεσουάρ. Το αξεσουάρ αυτό έχει ήδη σχεδιαστεί και ονομάζεται Batthead.

Πρόκειται για μπαταρίες οι οποίες επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συσκευών μέσω του κινητού. Είναι τυπικές, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NiMH μεγέθους ΑΑ, που η κάθε μία ενσωματώνει ένα Bluetooth Smart Chip ώστε να «επικοινωνεί» με το κινητό ή το tablet.

Επιπλέον, διαθέτουν επιταχυνσιόμετρο ώστε να ανιχνεύουν πότε κινούνται. Έτσι, θα μπορούσαν να τοποθετηθούν για παράδειγμα σε φακό ώστε να ανάβει όταν τον πιάνουμε ή σε άλλες συσκευές που σβήνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Οι Battheads βρίσκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης της πρωτότυπης μονάδας και της αντίστοιχης εφαρμογής iOS και Android. Οι δημιουργοί αναζητούν χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter.