Το iPad και τα υπόλοιπα tablet αποτελούν τον ψηφιακό αντικαταστάτη του σημειωματάριου, καθώς συχνά χρησιμοποιούνται για καταγραφή σημειώσεων και για μικρά σχέδια. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που υπεραμύνονται της παραδοσιακής διαδικασίας.

Μια νέα συσκευή φιλοδοξεί να φέρει σε άμεση επαφή τις δύο αυτές «σχολές». Το iSketchnote είναι ένα κάλυμμα του iPad που επιτρέπει στο χρήστη να προσημειώσει τη διαδικασία των σημειώσεων που όμως αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή. Η συσκευή μπορεί ακόμη να συνδεθεί με PC μέσω USB.

Το iSketchnote λειτουργεί με μια σειρά αισθητήρων που αντιλαμβάνονται και καταγράφουν κάθε σημείωση που γίνεται με την πένα σε χαρτί τοποθετημένο πάνω στη συσκευή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε είδους χαρτί.

Η εταιρεία πίσω από το iSketchnote εργάζεται δύο χρόνια για την ανάπτυξή του και τώρα ελπίζει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα μέσω του Kickstarter για να βγει στην παραγωγή η συσκευή.

Η τιμή για ένα πλήρες πακέτο iSketchnote που αποτελείται από την ειδική θήκη και τρία στυλό θα φτάνει τα 189 δολάρια και η κυκλοφορία του υπολογίζεται για το Μάιο.