Μια απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ βάζει πλέον σημαντικά δεδομένα στη συζήτηση περί πολιτιστικής αξίας των βιντεοπαιχνιδιών.

Μετά από πολλές προσπάθειες της εταιρείας Riot Games, δημιουργού του διάσημου παιχνιδιού «League of Legends», οι επαγγελματίες παίχτες των παιχνιδιών της εταιρείας μπορούν πλέον να παίρνουν βίζα εργασίας στις ΗΠΑ, την ίδια βίζα που παίρνουν όσοι αθλητές αγωνίζονται στο NBA και το MLB.

Το πόσο σημαντικό γεγονός είναι αυτό για τα βιντεοπαιχνίδια φαίνεται στις δηλώσεις του διευθυντή της Riot Games, Νικ Άλεν, ο οποίος σημειώνει πως χρειάστηκε μεγάλη υπομονή και προσπάθεια για να φτάσουν σε αυτή την πρωτοποριακή απόφαση. Συνεχίζοντας, φανερώνει τα σχέδια της εταιρείας να προσελκύσει επαγγελματίες παίχτες από όλο τον κόσμο, καθώς κέρδισαν αυτό το δικαίωμα.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται σε κάποιους, τα βιντεοπαιχνίδια διαθέτουν όλα εκείνα που έχουν και τα συνηθισμένα αθλήματα, εκτός της φυσικής κούρασης. Σπόνσορες και κόσμος ενδιαφέρονται στο έπακρο γι’ αυτά και είναι αρκετά διαδεδομένα.

Άρα, όσοι ασχολείστε με αυτά τα παιχνίδια και σας κατηγορούσαν μέχρι σήμερα ότι χαραμίζετε το χρόνο σας, πείτε τους απλά πως προπονείστε. Και πού ξέρετε, ίσως κάποια μέρα σας δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες!