Με την Google να έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο του Reader την 1η Ιουλίου, οι χρήστες έχουν αρχίσει την αναζήτηση ενός νέου RSS feed, ενώ αρκετές εταιρίες σκέφτονται να καλύψουν το κενό που δημιουργείται. Θα μπορούσε ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες να βρίσκεται και το Facebook;

Πρόσφατα διέρρευσε ένα νέο κομμάτι κώδικα, που ετοιμάζει το Facebook και αφήνει υπαινιγμούς ότι πρόκειται για ένα είδος RSS feed, όπως υποστηρίζει ο Tom Waddington, προγραμματιστής στην ιστοσελίδα Cut Off + Keep.

«Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός πως ο κώδικας κάνει λόγο ξεκάθαρα για το RSS και μάλιστα το διαχωρίζει τις υπάρχουσες λίστες φίλων αλλά και likes», αναφέρει ο Waddington. «Μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατό να αποκτήσει κανείς πρόσβαση μέσω του APΙ, είναι κλειδωμένο και διατίθεται μόνο σε εγκεκριμένες εφαρμογές».

Οι εκπρόσωποι του κοινωνικού δικτύου αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα, ωστόσο σε μία πρόσφατη δήλωση ανέφεραν πως «θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε περισσότερα χαρακτηριστικά για τους χρήστες, στους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των hahtags αλλά και τρόπους που θα βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύπτουν περισσότερες πληροφορίες για τα νέα στον κόσμο».

Μάλιστα, η διοίκηση του Facebook έστειλε προσκλήσεις στους εκπροσώπους του Τύπου για μία εκδήλωση που ετοιμάζει σήμερα στην Καλιφόρνια. Ίσως έχει να κάνει με την εξαγγελία της νέας υπηρεσίας για RSS feed.