Το ίντερνετ έχει γίνει βασικό μέρος της καθημερινότητας μας και ειδικά η κοινωνική δικτύωση καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καθημερινής ενασχόλησής μας. Υπάρχουν πολλοί ανθρώπων που έχουν εμμονή με το να μοιραστούν το 24ωρό τους στο Facebook, το Twitter ή το Instagram και πλέον κάτι τέτοιο μόνο φυσιολογικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ωστόσο, είναι δικαίωμα του καθενός το πώς θα διαχειριστεί την ιδιωτικότητα του και τι θα μοιραστεί με τους ηλεκτρονικούς του φίλους. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο καθένας μας όμως είναι να μην παρασυρθεί από αυτή την ανάγκη και να δημοσιεύσει φωτογραφίες ή και πληροφορίες που στο μέλλον μπορεί να μετανιώσει.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις ερωτήσεις που καλό θα είναι να κάνετε στον εαυτό σας προτού ανεβάσετε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

– Η φωτογραφία που θέλω να ανεβάσω είναι «αυτό-πορτραίτο» (selfie);

Έχετε πολύ καλή διάθεση και πιστεύετε πως οι φωτογραφίες που τραβήξατε σήμερα είναι πολύ καλές; Έχετε κάθε δικαίωμα να θέλετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες που πιστεύετε ότι είστε όμορφοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος όμως να δημοσιεύσετε ένα τέτοιο «αυτό-πορτραίτο» στο Facebook. Όλοι όσοι θα την εκτιμήσουν βρίσκονται στο Instagram.

– Πρόκειται για οικογενειακές φωτογραφίες;

Αν ναι, τότε μη διστάσετε να τη δημοσιεύσετε στο Facebook. Οι φίλοι και οι συγγενείς εκεί θα το εκτιμήσουν και θα σπεύσουν να σας ευχαριστήσουν που τις ανεβάσατε.

Δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να δημοσιεύσετε τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες και στο Instagram. Αν όμως επιμένετε καλύτερα να φτιάξετε ένα κολάζ από όλες μαζί.

– Πρόκειται για φαγητό;

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γεμίσει από τέτοιες φωτογραφίες. Πραγματικά, οτιδήποτε καινούριο (για εσάς) και να δοκιμάσετε, μην το δημοσιεύσετε. Σίγουρα κάποιος άλλος το έχει κάνει πριν από εσάς.

– Η φωτογραφία έχει θέμα το ηλιοβασίλεμα;

Πραγματικά πόσο κοινότυπο πια; Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, παντού και πάντα. Εκατομμύρια κόσμου έχουν δημοσιεύσει μία αντίστοιχη και έχουν καταφέρει να μετατρέψουν σε βαρετό, ένα από τα ωραιότερα θεάματα της φύσης. Αν θέλετε οπωσδήποτε να δημοσιεύσετε μία τέτοια φωτογραφία, επιλέξτε την σαν εξώφυλλο στο Facebook. Η επιλογή είναι μονόδρομος.

– Είναι φωτογραφία με τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη;

Ίσως η μόνη κατηγορία φωτογραφιών που αξίζει να δημοσιεύσετε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα. Αν έχετε την ανάγκη να μοιραστείτε το γεγονός ότι είδατε από κοντά τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, τότε θα πρέπει να το μοιραστείτε με όλους!