Τελικά, έγινε η έκπληξη, και η Microsoft μαζί μας νωρίτερα από το αναμενόμενο τις λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη συνδεσιμότητα του Xbox One και τα μεταχειρισμένα παιχνίδια. Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρξε έκπληξη σε ό,τι ανακοινώθηκε περί αυτών των θεμάτων, καθώς οι φήμες επιβεβαιώθηκαν σε κάποιο βαθμό και, τελικά, μειώνεται σαφώς η ελευθερία κινήσεων των gamers σε όλα τα επίπεδα.

Το Xbox One, λοιπόν, δεν θα είναι μεν πάντα συνδεδεμένο στο ίντερνετ αλλά θα απαιτεί να συνδέεστε τουλάχιστον μια φορά κάθε 24 ώρες. Αν όμως συνδεθείτε με το λογαριασμό σας σε κάποια άλλη κονσόλα, φίλου σας για παράδειγμα, τότε αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται κάθε 1 ώρα. Αν δεν συμμορφωθείτε με τα παραπάνω, τότε δεν θα είστε σε θέση να παίξετε παιχνίδια offline, παρά μόνο να δείτε κάποια ταινία (DVD, Blu-ray) ή να παρακολουθήσετε Live TV. Σε περιοχές όπου δεν προσφέρεται σταθερή γραμμή, θα μπορείτε να συνδέεστε μέσω mobile internet.

Τα παιχνίδια τα οποία διατίθενται σε retail μορφή, θα μπορείτε να τα κατεβάσετε και ψηφιακά από την πρώτη μέρα, μέσω του Xbox Live. Αν προτιμήσετε το δισκάκι ως επιλογή, αφού κάνετε sign in και install, θα αποθηκεύεται στην κονσόλα αλλά και σε cloud, ένα ψηφιακό αντίγραφο και το δισκάκι δεν θα απαιτείται.

Η ίδια η Microsoft, τελικά, δεν θα ζητάει κάποιο αντίτιμο για την αγοραπωλησία μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για εκδότες ή λιανοπωλητές. Καταρχάς, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των εταιρειών παραγωγής να επιτρέψουν ή να μπλοκάρουν την αγορά από δεύτερο χέρι στους τίτλους τους. Αν το επιτρέψουν, θα είναι και πάλι στο χέρι τους να καθορίσουν κάποιο αντίτιμο, σε συνεργασία με τους λιανοπωλητές.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην απλή ανταλλαγή παιχνιδιών με φίλους. Το Xbox One προσφέρει τη δυνατότητα να συμβεί αυτό, υπό δύο προϋποθέσεις. Το άτομο στο οποίο θα δώσετε το παιχνίδι σας πρέπει να βρίσκεται στη λίστα των φίλων σας τουλάχιστον για 30 μέρες και αυτή η φιλική παραχώρηση μπορεί να συμβεί μόνο μία φορά για κάθε τίτλο.

Για να συνοψίσουμε, η Microsoft Studios, ως first party, δηλώνει ότι δεν θα μπλοκάρει την αγορά μεταχειρισμένων, δεν θα ζητάει αντίτιμο όπως προείπαμε και θα επιτρέπει την ανταλλαγή παιχνιδιών, με τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Παρόλα αυτά, οι άλλες εταιρείες θα μπορούν να κάνουν ό,τι επιθυμούν για τα μεταχειρισμένα παιχνίδια. Επιπλέον, θα μπορούν να μπλοκάρουν ακόμα και την απλή ανταλλαγή παιχνιδιών! Σαν να μην έφταναν αυτά, ο δανεισμός και η ενοικίαση παιχνιδιών δεν θα είναι διαθέσιμα στο launch.

Τέλος, κλείνουμε με το Kinect. Καταρχάς, δεν θα καταγράφει συνομιλίες. Επίσης, όταν παίζετε παιχνίδια, θα μπορείτε να βάζετε το Kinect σε κατάσταση παύσης. Προφανώς, αν το παιχνίδι απαιτεί τη χρήση Kinect, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Γενικότερα, θα είστε σε θέση να ελέγξετε τι βλέπει και τι ακούει το Kinect, και να θέσετε τις όποιες ρυθμίσεις αφορούν την ιδιωτικότητά σας, π.χ. manual sign in, ποια δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιεί η Microsoft, και άλλα.

Πηγή: thegang.gr