Δεν εξηγείται αλλιώς, κάποιο ζόρι τραβάει η Samsung με την αίσθηση της αφής! Αφού εισήγαγε τα air gestures και τις τεχνολογίες Smart Pause και Smart Scroll, τώρα επενδύει χρήμα και τεχνογνωσία στη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου των mobile συσκευών με… τη σκέψη.

Σε συνεργασία με τον Roozbeh Jafari, καθηγητή του πανεπιστημίου του Τέξας, η κορεατική εταιρεία έχει ήδη εφαρμόσει το εν λόγω σύστημα σε μια ταμπλέτα Galaxy Note 10.1. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις αντιδράσεις του tablet στις εντολές-σκέψεις του χειριστή της.

Η αλήθεια είναι ότι απέχουμε πολύ ακόμη από την κυκλοφορία στην αγορά μιας συσκευής που να ελέγχεται από τον ανθρώπινο νου, κυρίως για έναν λόγο: Απαιτεί από το χρήστη να φορά μια αντιαισθητική και γεμάτη ηλεκτρόδια μάσκα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG). Και απ’ ό,τι φαίνεται, το (όχι και τόσο) μικρό αυτό εμπόδιο θα αργήσει να ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τη Samsung, η εν λόγω τεχνολογία αναπτύσσεται κυρίως για να βοηθήσει ανθρώπους με παραλυσία στα χέρια ή άλλα κινητικά προβλήματα, ενώ θα υπάρξουν εφαρμογές της και στα ευρείας κατανάλωσης mobile gadgets του κοντινού (;) μας μέλλοντος.