H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Yahoo με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αναζητήσεις σε iPhone, iPad και iPod touch συσκευές, αναφέρει σε άρθρο της η Wall Street Journal.

Η Yahoo εδώ και καιρό, αποτελεί έναν από τους παρόχους δεδομένων για iOS συσκευές. Να θυμίσουμε πως πολλά αποτελέσματα των προεπιλεγμένων εφαρμογών για το χρηματιστήριο και τον καιρό, αλλά και των λειτουργιών της λειτουργίας Siri, έρχονται από τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις της CEO της Yahoo, Marissa Mayer πως οι κινητές συσκευές είναι ένα σημαντικό μέρος της στρατηγικής της εταιρίας, το γεγονός πως το Android έχει από πίσω του την Google, αλλά και τη διάθεση της Apple να διακόψει οριστικά τους δεσμούς με την Google, δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη η διάθεση των δύο εταιριών να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Φυσικά, δε θα είναι εύκολο για τη Yahoo να καθιερωθεί στο iOS, ακόμα και με τη βοήθεια της Apple, από τη στιγμή που η Google έχει ήδη κυκλοφορήσει για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα μία πληθώρα από εξαιρετικές εφαρμογές. Πάντως, οι πηγές της WSJ τονίζουν πως δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.