Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετές φήμες για τις λειτουργίες που θα ενσωματώνουν οι επικείμενες Γενικές Ενημερώσεις Διανομής (GDR) για τα Windows Phone 8. Η GDR2 λογικά δε θα αργήσει να κυκλοφορήσει, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί σε επερχόμενα μοντέλα smartphones, όπως το HTC Tiara.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κυκλοφορία της ενημέρωσης GDR3 λίγο αργότερα, όμως πριν την μεγάλη αναβάθμιση που θα φέρουν τα Windows Blue (ή Windows Phone 8.1). Καθώς περιμένουμε για μία επίσημη ανακοίνωση που να περιγράφει αυτές τις αναβαθμίσεις, έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές φήμες που προσπαθούν να προσδιορίσουν μερικές από τις λειτουργίες που θα περιλαμβάνονται στην GDR3.

Σύμφωνα με πηγές, η ενημέρωση GDR3 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα υποστηρίζει τις πρώτες συσκευές Windows Phone με ανάλυση 1080p. Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για κάποιο συγκεκριμένο 1080p smartphone, με την HTC να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει την παραγωγή ενός τέτοιου.

Εκτός όμως από την υποστήριξη υψηλών αναλύσεων με την GDR3 τα Windows Phone θα είναι συμβατά και με νέους επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων τετραπύρηνων της Qualcomm. Κάτι που ακούγεται απολύτως φυσιολογικό, αφού ακόμα και με τις σχετικά μικρές απαιτήσεις του συστήματος της Microsoft, οι νέες οθόνες θα επωφεληθούν πολύ από έναν καλύτερο επεξεργαστή γραφικών.