Μπορεί το One να είναι η συσκευή της HTC που περιμένει όλος ο κόσμος να κάνει την εμφάνισή του στα ράφια των καταστημάτων, όμως μέχρι να τότε η εταιρία αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία ακόμα πρόταση για τη μεσαία κατηγορία.

Πρόκειται για το Desire P, που έρχεται για να ενισχύσει και άλλο τη θέση της HTC στις αγορές της Ασίας, με την κυκλοφορία του μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί για την Ταϊβάν.

Η νέα συσκευή θα διαθέτει οθόνη WVGA 4,3 ιντσών και ανάλυση 800×480, που θα συνοδεύεται από έναν διπύρηνο επεξεργαστή με χρονισμό στο 1GHz και 768MB μνήμης RAM. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με 4GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα για επέκταση μέσω της θύρας microSD.

Ακόμα διαθέτει σύστημα ήχου Beats Audio, με πάρα πολύ καλή απόδοση, ενώ η κάμερα 8 megapixel σίγουρα εντυπωσιάζει για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τέλος, θα βασίζεται στην πλατφόρμα της Google, Android 4.1 Jelly Bean με γραφικό περιβάλλον Sense (η έκδοση δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).

Το Desire P θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, κόκκινο και λευκό με την τιμή του να κυμαίνεται στα 360 δολάρια (280 ευρώ). Το πότε και αν θα το δούμε ποτέ στην ευρωπαϊκή αγορά ακόμα δεν έχει γνωστό.