Για όσους χρησιμοποιούν το Skype σε λειτουργικό περιβάλλον Widnows 8, η Microsoft επιφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη με την κυκλοφορία της αναβαθμισμένης έκδοσης 1,6 της γνωστής εφαρμογής.

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελευταία φορά που η αμερικανική εταιρία κυκλοφόρησε ένα update για την πλατφόρμα επικοινωνίας της, που πλέον αποκτά τη λειτουργία αποκλεισμού επαφών καθώς και αρκετές βελτιώσεις στις επιδόσεις της.

Πλέον έχετε τη δυνατότητα να κάνετε block έναν άλλο χρήστη, επιλέγοντας μάλιστα αν θέλετε να τον διαγράψετε τελείως από τη λίστα επαφών σας ή να τον αναφέρεται ως «ενοχλητικό» και προσβλητικό.

Επιπλέον έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα και η αξιοπιστία της εφαρμογής, ενώ έχουν διορθωθεί πολλά κενά που παρουσίαζε ο κώδικας. Σε αυτά τα κενά, συμπεριλαμβάνονται και μερικά προβλήματα με τη λειτουργία της κάμερας στις βιντεοκλήσεις, την εναλλαγή κλήσεων που βρίσκονταν στην αναμονή αλλά και του τερματισμού της λειτουργίας της πλατφόρμας όταν κάποιος επέλεγε το κουμπί «info».

Η νέα έκδοση Skype 1,6 είναι ήδη διαθέσιμη για το κοινό στο Windows Store των Windows 8.