Η Apple προσθέτει ένα νέο επίπεδο ασφάλειας στο iCloud και τους λογαριασμούς των χρηστών, με τον έλεγχο των στοιχείων τους να γίνεται σε δύο στάδια. Η διαδικασία μοιάζει πολύ με αυτή που χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες για την ασφάλεια τους. Πλέον θα ζητείται από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους όταν προσπαθούν να συνδεθούν από μία νέα συσκευή.

Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω μίας άλλης από τις συσκευές σας, όπως για παράδειγμα το iPhone. Για παράδειγμα, αν έχετε αγοράσει ένα καινούριο υπολογιστή και θέλετε να συνδεθείτε στο iCloud, η Apple θα σας στείλει έναν αριθμητικό κωδικό στο iPhone σας για να βεβαιωθεί ότι ο λογαριασμός στον οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε, όντως ανήκει σε εσάς.

Εισάγοντας στον υπολογιστή τον κωδικό που θα λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο, η Apple θα είναι σίγουρη ότι ο χρήστης που προσπαθεί να συνδεθεί στο λογαριασμό είναι όντως ο κάτοχος του λογαριασμού, δίνοντας πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τις λειτουργίες της υπηρεσίας.

Το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους κακόβουλους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία σας, τοποθετώντας ένα ακόμα εμπόδιο σε περίπτωση που κάποιος υποκλέψει τους κωδικούς σας.

Μέχρι στιγμής, η νέα λειτουργία ασφάλειας είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.