Μετά την παρουσίαση του Galaxy S IV από τη Samsung, ήταν φυσικό να ξεκινήσουν άμεσα οι συγκρίσεις με τις υπόλοιπες high-end συσκευές της αγοράς.

Η κόντρα φυσικά με το iPhone 5 ήταν αναπόφευκτη, όμως στη «μάχη» πλέον μπαίνουν και οι προτάσεις της HTC με το One και της BlackBerry με το Z10.

Οι συγκρίσεις δεν επικεντρώνονται στο λειτουργικό, με το HTC παρόλα αυτά, να υστερεί λόγω παλαιότερης έκδοσης Android, ενώ για το BlackBerry 10 δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα. Ωστόσο, το iOS6 και το Android 4.2.2 θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές, αναλόγως βέβαια και τις προτιμήσεις του καθενός.

Στις οθόνες, παρατηρούμε πως η μεγαλύτερη σε μέγεθος είναι αυτή του νέου Galaxy, που φτάνει τις 5 ίντσες, με την οθόνη του HTC One όμως να κλέβει τις εντυπώσεις με πυκνότητα εικονοστοιχείων που αγγίζει τα 468ppi!

Και οι τέσσερις συσκευές υποστηρίζουν συνδέσεις σε δίκτυα LTE, με το iPhone 5 να είναι η μοναδική που δεν υποστηρίζει λειτουργία NFC.

Σε επίπεδο επιδόσεων, αν και δεν μπορούμε να είμαστε ακόμα απολύτως σίγουροι, η Samsung οδηγεί την κούρσα με το νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5-Οcta και χρονισμό στα 1,6GHz, ενώ φαίνεται να την ακολουθεί η HTC με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm SnapDragon 600 και χρονισμό στα 1,7GHz.

Τέλος, στη λειτουργία της κάμερας και πάλι το προβάδισμα, δείχνει να παίρνει το Galaxy S IV, με κάμερα 13 megapixles και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως η Samsung έχει καταφέρει να μας παρουσιάσει μία συσκευή πολύ υψηλών επιδόσεων, που ξεπερνά τον ανταγωνισμό.

Μένει να δούμε τι μπορεί να ετοιμάζει η Apple για την επόμενη γενιά του iPhone, με το διευθυντή του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας, Phil Schiller να δηλώνει πως «εμείς στην Apple γνωρίζουμε πως δεν είναι αρκετό να παρουσιάζουμε απλά μεγάλα νούμερα. Πρέπει να φτιάχνουμε συσκευές που θα αγαπάει ο κόσμος να χρησιμοποιεί».