Πρόκειται ίσως για την πιο δημοφιλή συσκευή που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η προώθηση του Google Glass μέχρι στιγμής κρίνεται απολύτως επιτυχημένη και όπως φαίνεται συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε στα πλαίσια του συνεδρίου SXSW μερικές εφαρμογές που θα βρίσκονται προ-εγκατεστημένες στο νέο gadget.

Η πρώτη εφαρμογή είναι το Gmail, με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, να βλέπει ποιος είναι ο αποστολέας και φυσικά να απαντά στα emails του υπαγορεύοντας την απάντηση, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής της Google.

Επίσης, στις εφαρμογές βλέπουμε και αυτή των New York Times που θα επιτρέπει την προβολή ειδήσεων αλλά και την ανάγνωσή τους. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται απλά στρέφοντας το κεφάλι και το βλέμμα προς τα επάνω.

Τέλος, η Google παρουσίασε το Skitch του Evernote και το Path. Με το Skitch θα μπορείτε αμέσως μετά τη λήψη μίας φωτογραφίας να την μοιραστείτε με άλλες συσκευές ώστε να την επεξεργαστείτε στο μέλλον, ενώ το Path δίνει τη δυνατότητα σχολιασμού με emoticons μίας φωτογραφίας που ανέβασε κάποιος φίλος σας.

Από την άλλη, μέσα στην εβδομάδα εκδηλώθηκαν ανησυχίες για την πιθανή καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων μέσω του Google Glass.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η πρόωρη απαγόρευσή τους από το 5Point Cafe & Bar στο Seattle, που όπως εξήγησε ο ιδιοκτήτης του, η κίνηση αυτή έχει σαν σκοπό να προστατεύσει τους πελάτες του από την αδιακρισία που μπορεί να προκληθεί ακόμα και κατά λάθος από τη χρήση του Glass.

Βέβαια το κοινό δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα του Google Glass, συγκρίνοντας το μάλιστα, με την κάμερα στο κινητό τους. Μένει να δούμε στην πράξη αν οι κατηγορίες ευσταθούν και το κατά πόσο θα επηρεάσουν την ιδιωτικότητα μας.

Φυσικά όλο αυτό το διάστημα δεν έλειψαν και τα βίντεο-παρωδίες, που προσπαθούν με χιουμοριστικό τρόπο να δείξουν το πως θα γίνει η ζωή μας μετά την κυκλοφορία του Google Glass και το πως θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά μας σε “συνηθισμένες” δραστηριότητες όπως το πρώτο ραντεβού με μία κοπέλα ή το φεστιβάλ St. Patrick’s Day.