Την περασμένη άνοιξη η Google διέκοψε τη λειτουργία του iGoogle, Google mini αλλά και άλλων υπηρεσιών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Spring Cleaning» (καθαρισμός την άνοιξη), ώστε να εστιάσει τις προσπάθειες της σε πιο σημαντικά πρότζεκτ.

Αυτή τη φορά, ήρθε η σειρά του Google Reader και ακόμα επτά υπηρεσιών να κλείσουν, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 70 πρότζεκτ που η Google έχει σταματήσει να υποστηρίζει, από το 2011 μέχρι σήμερα.

Το Reader θα συνεχίσει τη λειτουργία του μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ενώ οι συνδρομητές της υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα έως τότε να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Takeout.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες που τερματίζεται η λειτουργία ους είναι οι Building Maker, Cloud Connect, τα Widgets για το UiApp και το GUI Builder, Search API Shopping και το CalDAV API. Η Google επίσης έκανε γνωστό πως πλέον δε θα παρέχει ενημερώσεις για το Snapseed Desktop for Mac and Windows.

Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, ο CEO Larry Page φαίνεται πως κάνει πράξη την υπόσχεσή του οι προσπάθειες τις Google να επικεντρωθούν σε λιγότερα πράγματα.

Η αντιδράσεις των χρηστών, βέβαια, ειδικά στο άκουσμα της είδησης για το Google Reader ήταν έντονες με πολλούς να αποδοκιμάζουν τη συγκεκριμένη κίνηση από τον κολοσσό της αναζήτησης.