Η Google έκοψε περίπου 1.200 θέσεις εργασίας από τη Motorola Mobility, που αντιστοιχεί στο 10% του δυναμικού της εταιρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Wall Street Journal (WSJ).

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε το γραφείο ανθρωπίνου δυναμικού της Motorola αυτή την εβδομάδα, η διαχείριση επικαλείται το υψηλό κόστος, τις ανταγωνιστικές αγορές και την κάμψη της αποδοτικότητας, σαν μερικούς από τους λόγους πίσω από τις απολύσεις.

Η Google αγόρασε τη Motorola πέρυσι έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εταιρείας για να αντιμετωπίσει τις νομικές επιθέσεις εναντίον του Android. Από τότε, ο κολοσσός αναζήτησης έχει κάνει περικοπές στο προσωπικό της Motorola, απολύοντας 4.000 εργαζόμενους ή περίπου το 20% του συνόλου του εργατικού δυναμικού της.

Ο τελευταίος γύρος των απολύσεων θα επηρεάσει τους εργαζομένους της Motorola στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και την Ινδία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με την WSJ, ένας εκπρόσωπος της Motorola δήλωσε πως «οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέχεια των μειώσεων που ανακοινώθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι. Είναι προφανώς πολύ δύσκολο για τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους, και έχουμε δεσμευτεί να τους βοηθήσουμε κατά τη δύσκολη αυτή μετάβαση».