Η Apple βρίσκεται σε μία διαρκή μάχη με την Google, για το ποιος τελικά θα καταφέρει να κερδίσει τους καταναλωτές, με τις υπηρεσίες, τα προϊόντα αλλά και τις καινοτομίες που παρουσιάζουν. Για τη Wall Street όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η Google έχει συνεχώς ανοδική πορεία, ενώ αυτή της Apple φθίνει.

Η Google έχει αντικαταστήσει την Apple ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κατοχή αμοιβαίων κεφαλαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ένα σημείο ήταν η Apple που είχα χαράξει πορεία προς το στόχο των 1.000 δολαρίων τιμή μετοχής, ενώ τώρα είναι η Google.

Η Wall Street δίνει πολύ μεγαλύτερη αξία στις μελλοντικές δυνατότητες των επιχειρήσεων αναζήτησης της Google αλλά και τις προσπάθειες στο χώρο των κινητών από ό,τι στον εξοπλισμό κινητής τηλεφωνίας της Apple και το iTunes.

Ενώ η Apple ήταν ο δημιουργός μίας καινούριας αγοράς, με την εισαγωγή των iPhone, iPad, iTunes αλλά και με το λειτουργικό της σύστημα, βλέπουμε πως η Google και το Android αναπτύσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ειδικά εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην αμερικανική αγορά, η Apple κατέχει κατά μέσο όρο το 37,8% της αγοράς των smartphone από το Νοέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5 μονάδων από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση της ComScore.

Ωστόσο, το Android της Google οδηγεί την κούρσα με συνολικό μερίδιο στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων της τάξης του 52,3%, ακολουθούμενη από το iOS της Apple με 37,8%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η αγορά των smartphone αυξήθηκε κατά σχεδόν 40% κατά το τελευταίο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και ελέγχου ιστοσελίδων, Pingdom.

Οι πωλήσεις των Android συσκευών αυξήθηκαν κατά 88% κατά την ίδια περίοδο, με τις συσκευές της Apple να φτάνουν το 23%. Πλέον οι επενδυτές περιμένουν να δουν, τι μπορεί να κρύβει η Apple, που θα τονώσει και πάλι την τιμή της μετοχής της.