Το 2013 θα είναι η χρονιά των smartphones. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα της εταιρείας IDC που όπως υποστηρίζει μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσουν περισσότερες «έξυπνες» συσκευές από ό,τι συνηθισμένα κινητά τηλέφωνα!

Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις της Deloitte που μιλούν για διάθεση ενός δισ. συσκευών μέσα στο ’13.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της IDC οι αγορές με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αναφορικά με τις «έξυπνες» συσκευές είναι η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Η IDC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι καθώς αναπτύσσονται οι τρεις αυτές χώρες, αναπτύσσουν ταχύτατα και μια μεσαία αστική ταξική, η οποία επιζητεί διαρκώς να βελτιώνει την καθημερινότητά της.

Με τον τρόπο αυτόν, η έρευνα της IDC, κατατάσσει πλέον τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, παραδοσιακά πανίσχυρες αγορές στα ηλεκτρονικά είδη, πίσω από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα Κίνα, Ινδία και Βραζιλία.

Μόνο στην Ινδία, η IDC εκτιμά ότι η ζήτηση για αγορά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων θα παρουσιάσει αύξηση 459% μέσα στο 2013. Συνολικά, η έρευνα καταλήγει ότι μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσουν 918,6 εκατομμύρια νέες «έξυπνες» συσκευές, δηλαδή ποσοστό 50,1% όλων των καινούργιων κινητών τηλεφώνων.

Όπως υπολογίζει η IDC, έως το 2017, πάνω από 1,5 δισ. «έξυπνες» κινητές συσκευές θα πωλούνται ετησίως προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της ανθρωπότητας για επικοινωνία.